Middeleeuwse Braad/Koekepan met Lange Greep
Middeleeuwse Braadpan/Koekenpan met lange steel.
Deze smeedijzeren koekenpan is handgemaakt op basis van historische modellen.
Het heeft een lange steel, waardoor het ideaal is om op open vuur te braden. Het is geschikt voor de weergave van vele tijdperken.
De pan is licht geolied om hem te beschermen tegen corrosie, omdat hij is gemaakt van roestvrij staal.
Houd rekening met de volgende onderhoudsinstructies:
Voor het eerste gebruik moet deze ijzeren pan eerst goed worden aangebraden.
Hiervoor is het belangrijk dat deze eerst grondig wordt gereinigd met warm water, een borstel of spons en afwasmiddel en daarna wordt afgedroogd.
Dan doe je genoeg hoog verhitte frituurolie - je kunt ook reuzel gebruiken - in de pan tot de bodem volledig en goed bedekt is.
De olie wordt dan sterk verhit.
Vervolgens worden rauwe aardappelschillen of schijfjes in de pan met een theelepel zout gedaan en gebakken tot de bodem van de pan donker is geworden en de aardappelstukjes na meerdere keren omdraaien donkerbruin zijn geworden. De lege, afgekoelde pan wordt dan alleen uitgewreven met een stuk keukenrol.
IJzeren pannen mogen na de eerste reiniging en behandeling niet in contact komen met afwasmiddel.
Ook schoonmaken in de vaatwasser is taboe.
Na gebruik wordt de ijzeren pan alleen schoongemaakt met keukenpapier en indien nodig met heet water.
De pan moet dan weer licht ingevet worden.
Details:
- Materiaal: ca. 1,5 mm staal (roestvrij)
- Doorsnede: ca. 25,5 cm
- Lengte handgreep: ca. 39,5 cm