Sabreerzwaard - Champagnesabel om mee te Sabreren
Sabreerzwaard - Champagnesabel om mee te Sabreren.
Sabelen is het doorsnijden van een champagnefles met een sabel of mes.
De term komt uit het Frans (sabel ca. sabel) en gaat waarschijnlijk terug op Napoleontische cavalerieofficieren die naar verluidt de flessen openden met hun sabels.
Informatie over de champagnesabel:
Het blad van de sabel is gemaakt van T5MOV roestvrij staal.
Het wordt geleverd in een elegante houten doos met een decoratieve standaard.
Lemmet lengte 40 cm
Totale lengte 53 cm
Gewicht ca. 750g
Na het verwijderen van het etiket op de hals en de sluiting, moet de sabel langs het lichaam van de fles worden geleid met de achterkant van de rand in de richting van de kurk.
In de hals van een champagnefles zit een T-vormig vooraf bepaald breekpunt, dat precies met een sabel moet worden geraakt, waardoor de kurk met de kop van de flessenhals explodeert.
Bij een juiste uitvoering zijn er geen glassplinters of scherpe randen aan de flessenhals.