Riddergerechten - het beste uit de middeleeuwse keuken
Riddergerechten - het beste uit de keuken van de middeleeuwse heer.
door Barbara en Hans Otzen
Hardcover, ca. 96 pagina's
Formaat: 24,5 x 24,5 cm
Inhoud:
Kurzweyl in de keuken, Schlemmerey op tafel!
Ga aan de gedekte tafel zitten en feest je een weg door de specialiteiten van de middeleeuwse wereld. Geniet van eten dat vroeger werd geserveerd door ridders, kasteelheren en de adel. Dit kleurrijke en kundige kookboek verandert je in een mum van tijd in een fijnproever van de middeleeuwen. Dit volledig ingekleurde geïllustreerde boek bevat meer dan 50 geweldige recepten uit de keuken van de Burgherren, veel met ingrediënten uit de regio.
Kook en geniet van heerlijke gerechten gemaakt van granen, groenten, vlees of vis. Of het nu gaat om gerechten voor vakanties zoals lamsbout, hertenragout of karper op een bedje van groenten, of gebakken goederen zoals boerenbrood of zenuwkoekjes à la Hildegard von Bingen - dit is het ideale boek voor iedereen die meer Kurzweyl in de keuken! Met informatieve excursies naar middeleeuwse kruiden maken, jagen en originele middeleeuwse kookboeken.
Over de Auteurs:
Barbara en Hans Otzen hebben al tal van boeken gepubliceerd, met een focus op historische en culturele onderwerpen. Onder andere middeleeuwse gebouwen in het Rijnland en de geschiedenis van de regio Klein-Palts vallen op.
( Het boek is in Duits geschreven! )